juli 01, 2015

VERRASSINGSFEEST + ROZE HARENMaandag had ik bij mijn vriendinnetje Anissa afgesproken om samen mijn haren roze te verven. Daar aangekomen bleek er echter een gans verrassingsfeest voor mij georganiseerd te zijn, samen met mijn vrienden Saartje en Jarne. Ik wist totaal van niks en was dan ook super verrast! En het thema van het feestje? Frozen natuurlijk..


First things first: IK HEB EEN ELSA KLEED GEKREGEN (en bijpassende kroon, toverstaf en handschoenen)! Je kan je je misschien voorstellen dat ik echt extreem euforisch was, wat de volgende foto ook wel te zien is!Ook was er een piemeltaart voor mij voorzien, waar ik om geen mensen te choqueren niet verder over ga uitbreiden (maar het was awesome). Als middag eten had de mama van Anissa lekkere pesto pasta gemaakt, die we met voldoende wijn naar binnen smikkelden.

Mijn haar vóór het kleuren, inclusief chubby armpjes
En toen kwam het haar kleuren, waar we een beetje in de mist zijn gegaan. Ik geef dan ook met plezier wat richtlijnen met wat er mis is gegaan (ik gebruikte trouwens Splat haarverf in de kleur Pink Fetish)
  1. Zorg ervoor dat je niet tipsy bent als je aan het proces begint. Dit zou eigenlijk op de gebruiksaanwijzing moeten staan ('niet voor zatte giecheltrienen')!
  2. Zorg dat je haar licht genoeg is. Groot drama: ik was het bleekpoeder dat bij de verf kwam thuis vergeten en kon mijn haar dus niet eerst bleken! Achteraf bleek dit zakje bleekpoeder uiteraard gewoon vanonder in mijn tas te zitten (voor de rest ben ik totaal niet chaotisch hoor..). Hoewel mijn puntjes al redelijk licht waren, was dit toch nog te donker.
  3. Verdun de kleur niet. Ik vond online dat je de kleur (die gewoon in een tubetje komt, en je niet meer moet mengen met een andere component) kan verlichten met condtioner, voor een pastelkleurtje. Op de website van Splat kan je dan wel lezen dat de kleur minder intens is (duh) en minder lang blijft zitten, maar de kleur pakte echt amper bij mij. Het enige roze dat je effectief kan zien op mijn haar is de verf in pure vorm.


Hieronder zie je het resultaat: de verdunde kleur zie je amper, en de roze kleur is dan ook enkel zichtbaar op mijn puntjes, waar ik de pure verf gebruikte.Hoewel mijn haar niet is uitgedraaid zoals ik had gehoopt, heb ik mij echt rotgeamuseerd en was het een erg leuke dag. Ergens volgende week ga ik mijn haar opnieuw verven, en als het dan wél lukt plaats ik zeker een update!

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin'!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen