juli 16, 2015

theBALM - NUDE TUDE REVIEW


Vandaag review ik het Nude Tude palette van theBalm, waarbij bij de release in beauty land heel wat over te doen was. Lees mee om mijn mening over het palette te horen!
Eerst en vooral moeten we een gesprekje hebben over de verpakking. Hoe belachelijk schattig is die? Op zich ben ik niet zo fan van een kartonnen verpakking, zeker in combinatie met een vuile toilettas, maar de pin-up's maken al heel veel goed voor mij (je hebt ook een versie zonder pin-up's). Binnenin vind je een grote spiegel, pluspunt! Als je het palette een tijdje gebruikt merk je wel dat de binnenkant er snel wat vuiler uit gaat zien.Op gebied van kleuren selectie hoor je mij niet klagen; een goede variatie in finishes, lichte, donkere en tussenkleuren. Op dit gebied doet dit palette me erg aan het Naked 1 palette van Urban Decay denken. Hiermee kan je ook een bronzy look, een paarsige look en een klassieke smokey eye mee maken.

Op naar de swachtes! Deze zijn gemaakt zonder primer.
Sassy

Een witte, frosty highlighter. Op het pigment kan ik niets aanmerken, maar ik gebruik in het algemeen liever een iets mattere highlight, zeker als ik een shimmery kleur op het ooglid gebruik. Voor in de binnenste ooghoek werkt deze kleur erg fijn.

Snobby

Een geel-gouden kleur. Ik weet niet waarom, maar deze kleur heb ik nog niet zo vaak gebruikt. Ik denk dat deze kleur wat flatterender is als je getinter bent dan ikzelf.

Stubborn

Op de swatch valt Stubborn een beetje weg met mijn huidskleur, maar op het oog is dit een zachte tint roze. Niet al te opvallend, maar niet verkeerd.

Stand-offish

Deze kleur heeft een veel opvallendere shimmer dan Stubborn, en is wat minder roze en meer peach.

Selfish

Een bronzy taupe tint. Ik vind deze kleur altijd erg mooi op de swacth, maar om een of andere reden valt deze altijd een beetje weg eenmaal aangebracht.

Sultry
Een mooie, matte, lichtbruine kleur die ideaal is om als crease- en bledingkleur te gebruiken.Sophisticated

Een donkere shimmery bronze tint. Mooi!

Seductive

Een gouden/bronzy tint, die enorm rijk aan pigment is! Zo zacht al boter, zoals ze zeggen.

Sexy

Mijn favoriete kleur van het palette! Een prachtige burgundy tint die enorm mooi staat bij blauwe ogen!

Silly

Dit is de enige kleur waar ik op vlak van pigmentatie een probleem mee heb. Deze donkerbruine kleur met rode glitter had geweldig kunnen zijn, maar door het gebrek aan pigmentatie gebruik ik deze kleur niet zo veel.

Serious

Een matte zwarte tint. Handig om in een palette te hebben, maar niet speciaal.

Sleek

Een matte donkerbruine kleur. Wederom zoals Serious handig om te hebben, maar niet baanbrekend. Op zich had ik met ofwél Serious ofwél Sleek genoeg gehad.

Het bijhorende tweezijdige borsteltje heb ik veelvuldig geprobeerd te gebruiken, maar hier vind ik jammer genoeg echt niets aan.

Hoewel buiten Silly alle kleuren intens gepigmenteerd zijn, makkelijk te blenden zijn en er een goede kleurenselectie is, merk ik dat ik dit palette toch niet extreem vaak gebruik. Dit ligt niet aan het palette zelf, maar voornamelijk omdat ik mijn Naked 1 palette toch net iets liever gebruik en de kleurenselectie gelijkaardig is. Maar als je zelf nog niet veel oogschaduws bezig en op zoek bent naar een veelzijdig palette van goede kwalitet, kan ik je dit zeker aanraden. Ik ga dit palette de komende periode in mijn everyday-bakje leggen en proberen wat vaker te gebruiken!

Dit palette kan je kopen voor €35 à €40, afhankelijk waar je hem koopt. In sommige filialen van Di in België wordt theBalm verkocht, en daar is mijn palette dan ook van afkomstig.

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin'!

3 opmerkingen:

  1. Ik heb deze palette ook! Ik ben een grote fan van de kleur stand-offish. Ik heb er zelf 24 euro voor betaald wat ik wel duur vond, maar het is de moeite waard!

    Julie
    http://julieswonderworld.com/

    BeantwoordenVerwijderen