april 02, 2015

WELEDA - SKIN FOOD


Hoewel ik normaal altijd woensdagavond een artikel plaats, is dat er gisterenavond niet van gekomen. Ik heb gisteren op de universiteit een debat over kernenergie bijgewoond (serieuze zaken voor op 1 april), en toen ik terug thuis kwam was het al ver na middernacht (en uiteraard heb ik een onvermogen om op voorhand te werken), mijn excuses!

Ondanks we een redelijk zachte winter achter de rug hebben, heeft mijn huid toch wel wat afgezien. Ik had al veel gehoord over Skin Food van Weleda, dus probeerde ik deze uit.


Oorspronkelijk had ik deze crème voor mijn gezicht gekocht, waar ik last had van wat velletjes (super sexy). Ik heb een behoorlijke vette huid, maar toch heb ik soms last van velletjes. Ook is mijn huid erg gevoelig, wat het soms moeilijk maakt fijne huidverzorgingsproducten te vinden.


De crème is verpakt in een tube, wat ik zelf veel liever heb dan een pot. De tube ziet er mooi en fris uit! De substantie is erg dik, en je moet dan ook wat moeite doen om hem uit te smeren. Hierdoor is de crème niet zo zuinig, maar voor de prijs vind ik dat niet zo'n probleem.
Omdat de crème zo dik is, vond ik het zelf fijn on hem met een drupje serum te mengen, dat ik sowieso iedere avond aanbreng (dit heb ik bij Teske gelezen, en het is echt een topidee). Na het aanbrengen ligt er nog een vettig laagje op mijn gezicht, maar voor nachtverzorging heb ik daar helemaal geen probleem mee. De geur van het product is de typische, kruidige Weleda geur (als je deze niet kent zit er echt een gat in je jeugd), die ik heerlijk vind.Het voordeel is dat ik geen last heb gehad van roodheid, een branderig gevoel of jeuk en dat de crème mijn velletjes als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Het nadeel is echter dat ik er wel wat puistjes van heb gekregen. Ik gebruik deze crème dus niet meer voor mijn gezicht, maar hij werkt ook zalig voor ellebogen, hielen en knieën.Hoewel ik het product niet meer voor zijn oorspronkelijke doeleinde gebruik, vind ik het zeker een fijne crème! Ik kocht deze voor €5,45 bij Colruyt.


Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin' (en ik zou het ook gewoon erg leuk vinden)!

2 opmerkingen:

  1. oh dit klinkt goed! ik hou wel van volle cremes. en slim inderdaad om het te mengen met serum :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was niet mijn idee, maar het is inderdaad een geweldige tip voor als je crème net iets té vol is!

    BeantwoordenVerwijderen