april 19, 2015

URBAN DECAY - NAKED 3 PALETTE


Het heeft lang geduurd voordat ik deze review geschreven heb, maar hier is 'ie dan: mijn review van het Naked 3 palette van Urban Decay. Ik gebruik dit palette nu al een jaar minstens enkele keren per week (zeg maar gerust bijna elke dag) en heb dan ook het gevoel dat ik ondertussen een duidelijke mening over dit palette heb ontwikkeld. Lees je mee?

Waar dat Naked 1 vol warme bruintinten zat, Naked 2 vol koele taupe en grijstinten (dit is het enige palette uit de Naked serie dat ik niet in mijn bezit heb), zit Naked 3 vol met rozige, koele tinten. Als je me al een beetje kent weet je dat roze mijn lievelingskleur is; je kan je dan ook voorstellen dat ik helemaal gek werd toen ik wist dat er een derde Naked palette op de markt kwam!

Verpakking
Ik ben altijd erg kritisch over de verpakking van een product, maar over de verpakking van dit palette kan ik niets slecht zeggen. Ik ben fan van de stalen verpakking, die makkelijk afwasbaar is en stevig genoeg is om mee te reizen. Ook vind je aan de binnenkant een grote spiegel, wat toch wel een must is.


Extra's
Zoals bij elk Naked palette krijg je enkele extraatjes (dat mag ook wel voor de prijs, niet?). Bij dit palette krijg je vier samples van het bekende Primer Potion (waar ik zelf erg groot fan van ben); handig voor op vakantie!Ook krijg je een tweezijdige borstel, met aan de ene kant een plat oogschaduw kwastje en aan de andere kant een bleding kwast. De blending kwast is niet fluffy genoeg om deftig mee te blenden; deze gebruik ik dan ook vooral om oogschaduw in de crease mee aan te brengen. Het platte oogschaduw kwastje neemt niet zo veel product op en is wat stijf, maar is wel erg fijn om onder je ogen te gebruiken. Wel vind ik tweezijdige borstels een ramp om te stockeren; ofwel verpest je één kant van je kwast, ofwel moet hij plat bewaard worden.
Swatches


Strange
pale neutral pink matte-satin

Dit is de enige highlight kleur in het palette. Op het eerste zicht lijkt deze kleur volledig mat, maar als je hem hard aanzet zie je toch een lichte glans. Ik ben wat teleurgesteld in het pigment van deze highlighter (over de swatch ben ik meerdere keren heen moeten gaan); Virgin uit het originele Naked palette gebruik ik veel liever.

Dust
pale metallic pink shimmer with iridescent micro-glitter

Ik ben gek op dit soort glitterige, lichtroze kleurtjes. Jammer genoeg is dit een vreselijke oogschaduw. Geen pigment, chunky glitters, mega fall out. Super jammer, want dit had mijn favoriete kleur kunnen zijn. Je zou deze kleur wel vochtig kunnen aanbrengen om het wat minder dramatisch te maken, maar dat is mij allemaal wat te veel gedoe.

Burnout
light pinky-peach satin

Een lichtroze tint met een mooie glans. Niet om van omver te vallen, maar er is op zich niets mis mee.

Limit
light dusty rose matte

Dit is samen met Nooner mijn meest gebruikte kleur. Limit is een volledig matte, dusty roze oogschaduw, die echt een geweldige blendigkleur is. Ik gebruik deze oogschaduw dan ook bijna iedere dag. Wel een tikje poederig, maar dat overleef ik wel.

Buzz
metallic rose shimmer with silver micro-glitter

Deze kleur is echt roze; eens op het ooglid een eyecatcher! De finish is shimmery, maar heeft geen fall out. Ook heeft deze oogschaduw een goed pigment.

Trick
light metallic pinky-copper shimmer with tonal micro-sparkle

De enige warme kleur in het palette, en een belichaming van het concept 'rose gold'. Deze kleur moet je wel echt opbouwen en je moet ook wat opletten met fall out. Prachtig onder de onderste wimperrand!

Nooner
medium pinky-brown matte

Nooner is de laatste matte kleur uit het palette, en is het donkerdere zusje van Limit. Deze oogschaduw gebruik ik ook bijna iedere dag om mijn crease wat op de diepen.


Liar
medium metallic mauve shimmer

Mijn favoriete kleur! Wat een mooie shimmer heeft Liar! Net als de volgende kleuren die aan bod komen, is dit een perfecte kleur voor een 1 shadow look. Door de lichtreflecterende deeltjes ziet de kleur er anders uit in de crease dan op je ooglid, en lijkt het alsof je meerdere oogschaduws op hebt.

Factory
pinky-brown satin

Wat bruiner dan Liar en met een minder opvallende shimmer. Op het pigment kan ik niets aanmerken.

Mugshot
metallic taupe shimmer with slight pink shift

Deze kleur kan ik het beste omschrijven als een wat donkerdere versie van Liar. Op het ooglid zijn deze kleuren dan ook erg gelijkend.

Darkside
deep taupe-mauve satin

Op de swatch lijkt deze kleur in eerste instantie niet erg speciaal, maar op het oog aangebracht is hij werkelijk prachtig! Zeker ook een van mijn favorieten.


Blackheart
smoky black matte with rosy red micro-sparkle

Met Blackheart moet je een beetje oppassen voor fall out, maar het pigment is geweldig. De rode glitters zie je eens op het ooglid aangebracht niet meer echt terug, wat wel jammer is.

Conclusie


Eerlijk is eerlijk, ik ben niet over alle oogschaduws even tevreden Dit palette heeft een hoog prijskaartje, en dan verwacht ik ook dat ik elke oogschaduw even heerlijk vind (wat ik wel heb bij het Naked 1 palette).
Wel ben ik te spreken over de kleurenselectie. De lichtere kleuren vind ik eerlijk gezegd niet zo spannend, maar de rechter helft van het palette doet mijn hart wel degelijk sneller kloppen. Wel vind ik het op vlak van finishes jammer dat er niet een van de donkere kleuren een matte finish heeft gekregen, omdat Urban Decay toch wel uitblinkt in zijn matte oogschaduws.

Ondanks deze minpuntjes, heb ik dit palette bijna iedere dag gebruikt gedurende het afgelopen jaar. Ik vind de kleuren prachtig en uniek, en de koele ondertoon past goed bij mijn huidskleur.

Als je zelf twijfelt om dit palette te kopen, zou ik vooral kijken naar hoe mooi je de kleuren vind, want als het op gebied van tinten niet 100% je ding is én er zijn enkele oogschaduws van een mindere kwaliteit, snap ik wel dat je dit palette zwaar overpriced vind. Zelf ben ik al bij al erg blij met dit palette, dat je bijvoorbeeld voor €52,82 kan kopen op www.feelunique.com.

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin'!


8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig palette, ik wil deze zo graag! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is idd een heel mooi palette!
  Ik heb net de Naked 2 bestelled maar het komt maar niet toe :s
  Hopen maar!
  belle-fin.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah dit blijft een mooi palette, love it <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit palette staat echt al enorm lang op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen