april 08, 2015

HEMA - SOFT MATTE LIPBALM 03


Hema heeft sinds kort enkele nieuwe make-up producten in hun assortiment, en vooral de Soft Matte Lipbalms zijn geweldig populair. Aangezien ik de laatste tijd meer en meer into matte lipstick ben, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig en probeerde ik de kleur 03 uit.

De verpakking vind ik er mooi strak uitzien, helemaal niet goedkoop! Het product kan je naar boven draaien door aan de onderkant te draaien.


Voordat ik met deze review verder ga, moet er iets van mijn lever. De geur. Serieus Hema? Ik ben echt gek op snoeperige geurtjes, maar dit is echt belachelijk. Het doet me denken aan die roze kauwgom van vroeger waar je grote bellen mee kon blazen, maar dan nog honderd keer erger. Na het aanbrengen ruik je de geur na enkele minuutjes niet meer, en dat is maar goed ook.

Het lippenpotlood heeft een frisse, warme roze tint. Daar de kleur niet zo donker is, komt hij ook redelijk fel over. Deze lippenstift is een echte eyecatcher! Ik vind het wat jammer dat deze lijn lippenstiften geen naam heeft, maar ik zou deze kleur alvast "Watermelon Pink" noemen. Niet?


Bij het aanbrengen van de lipstick valt op hoe creamy de consistentie is; dit product is dan ook totaal niet uitdrogend. Daar staat dan wel tegenover dat de finish niet supermat is. Ik zou de finish eerder als 'satin' beschrijven. Zorg er wel voor dat je lippen velletjes-vrij zijn, want dit product kan deze wel wat benadrukken.

Op de onderstaande foto's kan je de kleur in zowel direct als ondirect licht zien.


Een maaltijd overleeft dit product niet, maar als je niet eet blijft hij toch enkele uren zitten. Wat ik zelf wat vervelend vind is dat dit product behoorlijk afgeeft. Ik weet niet hoe het komt, maar als ik eet zit mijn kin altijd gans onder de lippenstift, dus ik vind het altijd wel fijn als deze niet té fel afgaat.

Hoewel ik wel wat puntjes van kritiek heb, ben ik al bij al wel tevreden over dit product. Je krijgt een mooie kleur en geen uitgedroogde lippen, wat ik zeker een pluspunt vind. Ik wil heel graag nog de kleur 02 aanschaffen, een warme nude kleur. Ik kocht dit product voor €4.50 bij Hema (in Nederland kan je hem voor €3.50 kopen).

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin'!

10 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een mooie tint! Ik heb laatst ook een Soft Matt lipbalsem aangeschaft, ik kon echt niet kiezen. Heb heel lang getwijfeld, haha! Leuke blog heb je trouwens, ik volg je nu via bloglovin'! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook heel lang staan twijfelen haha! Oh superleuk, dankjewel!

   Verwijderen
 2. Dit is echt een heel mooi kleurtje! Ik moet dringend een Soft Matt Lipbalm in huis halen zo te zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ik denk dat 02 een echte Anissa kleur is!

   Verwijderen