april 26, 2015

EEN ODE AAN ONE TREE HILL


Bron afbeelding


Zoals je misschien al wel weet, hou ik wel van een serie als ontspanning. Toen ik op een regenachtige zaterdag vanuit de zetel zat te zappen, viel mijn oog plots op One Tree Hill, en al mijn jeugdherinneringen kwamen binnen de 5 seconden terug naar boven.

Over welke herinneringen heb ik het dan? Ik was 16, haatte school (eigenlijk was ik een mega seut, maar dat kon ik toen toch niet laten merken?), en had alle foute vriendjes die je je maar kan bedenken. Ik vond de puberteit een enorm verwarrende periode, en ik geloof dan ook echt dat ik iets aan One Tree Hill heb gehad.

One Tree Hill gaat over een groep vrienden op een Amerikaanse high school,  en over hoe zij omgaan met alledaagse problemen (en ook met problemen die echt totaal van de pot gerukt zijn en die je nóóit ever ever zelf zal meemaken, maar daar kom ik later nog op terug). Dit klinkt allemaal ontzettend banaal, en dat is het ook wel een beetje, maar toch gaat deze serie iets dieper dan de gewone tienerreeks.  Dan heb ik het over quotes waarover ik als 16 jarige erg lang nadacht, personages waar ieder tienermeisje zich wel in kan herkennen en het gebruikelijke drama, waar ik me altijd enorm in kon inleven.

Bron afbeelding

Bron afbeelding

Bron afbeelding

Mijn favoriete personage was dan ook Brook Davis (gespeeld door Sophia Bush), dramaqueen extraordinaire, maar met een gouden hart. Over de seizoenen heen zijn er veel nieuwe personages bijgekomen en weggegaan, maar Brook Davis heeft de volle 9 seizoenen meegespeeld, waardoor je haar personage over 9 jaar ziet evalueren. Het kán gewoon niet dat je je niet met Brook Davis kan identificeren.

Bron afbeelding"Someone once said, it's the good girls who keep diaries . The bad girls never have the time. Me? I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down."

Vanaf seizoen 5 gaat de serie een beetje de mist in (en seizoen 9 is totaal overbodig en onrealistisch), maar toch bleef ik even graag naar de show kijken. Ik heb zin om de serie opnieuw te beginnen kijken, maar ergens heb ik bang dat de magie dan verdwenen zal zijn (net als je als volwassenen terug naar een plek uit je jeugd gaat en alles 100x kleiner en minder spannend lijkt).

Ik weet totaal niet vanwaar mijn nostalgische bui komt, maar ik denk toch dat ik de serie opnieuw ga beginnen kijken. Hebben jullie ook series waar jullie vol nostalgie aan terugdenken?

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin'!

4 opmerkingen:

 1. Ik vond One Tree Hill echt super! Zou de hele reeks gerust nog eens opnieuw willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na mijn examens begin ik terug met kijken!

   Verwijderen
 2. Ik.vond dit ook een hele leuke serie maar kan me niet herinneren dat ik ook echt 9 seizoenen heb gezien haha zal.binnekort maar eens de laatste seizoenen kijken. Mijn favoriet was ook Brook haha:)

  BeantwoordenVerwijderen