april 12, 2015

BESTE BROODJE OOIT


In Brussel zit mijn favoriete broodjeszaak: 'Le pain de soleil', waar ik altijd 'un grand seize' bestel, mijn favoriete broodje in de wereld (niet dat ik al alle mogelijke broodjes geprobeerd heb, maar het zou me verbazen als ik iets lekkerder dan dit zou tegenkomen). Momenteel is het paasvakantie en studeer ik thuis in Antwerpen - zonder deze heerlijke broodjeszaak in de buurt - dus ik besloot mijn favoriete broodje na te maken. Met succes (al zeg ik het zelf).

Eerst en vooral mijn excuses voor mijn foto's. Ik snap totaal niet hoe foodblogger zulke prachtige foto's kunnen maken. Ik heb er alvast de skills en het geduld niet voor; na 5 foto's heb ik gewoon alles opgegeten (ik heb geprobeerd er tegen te vechten, maar het lukte gewoon niet).

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het broodje:

-Broodjes (duh - ik gebruik hier pompoenpit-afbak-broodjes)
-Zwarte olijven tapenade
-Parmezaanse kaas
-Gedroogde tomaatjes in olie
-Rucola
-Mozzarella (ik gebruik voor 3 broodjes ongeveer een halve bol, de rest kan je in het vocht uit de verpakking in de koelkast bewaren)Voor de rest is het simpel: alles op het broodje smeren en opeten maar! Ik houd me niet aan specifieke hoeveelheden; dat komt vanzelf wel goed. Dit is echt zo belachelijk lekker; het zoute van de parmezaanse kaas met het zachte mozzarella, de tomaten in combinatie met de tapende... Heerlijk (terwijl ik dit typ heb ik al terug honger)!


Totally off subject, maar ik ben (beeldt je het enthousiasme in van een 5 jarige die een volle zak snoep krijgt) héél even op het nieuws geweest ha (in verband met allergieën, super onglamoureus). Klik hier voor de link!

Zo, dit was het voor vanavond, ik wens jullie een geweldige week toe! Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Instagram en Bloglovin'!

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er uit als een lekker broodje. Ik ga deze onthouden, bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammie! Ik houd ook altijd van dit soort broodjes, alleen is het meteen zo een uitgave om alles te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel waar, het zijn jammer genoeg niet de goedkoopste ingrediënten!

   Verwijderen
 3. Njam, dit klinkt inderdaad als een geweldig broodje!

  BeantwoordenVerwijderen