maart 08, 2015

STARTEN MET MAKE-UP


Hoewel ik totaal niet van mening ben dat iedereen make-up zou moeten dragen, snap ik als die hard make-up liefhebber wel volledig dat je met make-up wil starten. Je positieve kantjes in de verf zetten en de minder positieve verdoezelen, en als het resultaat tegenslaat haal je het er gewoon terug af. Win-win toch?


Ik denk dat het belangrijkste is dat je niet meteen all the way gaat als je met make-up start, omdat het anders wat hard kan overkomen. Het is beter om met weinig producten te beginnen en als je er klaar voor bent, meer producten in de strijd te gooien. Dit zijn alvast mijn aanraders!

BB cream & concealer

Als je net een wat egalere huid wil maar er toch niet te geplamuurd wil uitzien, is een BB cream (tegenwoordig vinden ze ook CC en zelfs EE creams uit..) een goede oplossing. Hoewel er veel BB creams zijn die geen of amper dekking geven, ben ik zelf erg tevreden over de BB cream van Garnier (miracle skin perfector) voor een gemengde tot vette huid (opgepast, die voor een droge huid heeft een slechtere dekking!). Ik gerbuik de lichte kleur, die voor mij in de zomer ok is, maar in de winter net wat te donker is. Als je toch meteen met een foundation wil starten, is de Photo Finish van Catrice (ik heb de lichtste kleur) favoriet. Als je het bij BB cream wilt houden maar wat puistjes en walletjes hebt, is concealer een goede uitweg. Ik gebruik een concealer van Catrice, waarin ik wederom de lichtste kleur heb.

Blush

Als je je huid geëgaliseerd hebt en roodheid bedekt hebt, kan je gezicht nogal 'vlak' overkomen. Een beetje blush voegt terug wat kleur en leven aan je gelaat toe. Een hele mooie en neutrale blush is de Essence Silky Touch  blush in Babydoll. Deze kan je bij Kruidvat voor maar een paar euro kopen, en gaat werkelijk overal bij! 

Mascara

Waarschijnlijk het make-up product met het meeste effect. Ik ben erg tevreden over de Lash Blast Volume van CoverGirl, waarvan ik de waterproof versie gebruik. Hij scheidt de wimpers mooi en maakt ze voller en langer, echt een topmascara! Als je het net wat zachter wil, kan je het best voor een bruine mascara gaan. Covergirl kan je in België kopen bij Delhaize.

Wimperkruller

Mijn favoriete tool! Mijn wimpers zien er zonder te krullen kaarsrecht uit; ze krullen geeft zo'n groot verschil! Ik heb er gewoon eentje uit het Kruidvat, je hoeft er dus helemaal niet veel geld aan uit te geven.

Wenkbrauwgel

Hoewel ik mijn wenkbrauwen elke dag bijteken en ik ze graag vol en strak heb, kan dit in het begin nogal te veel van het goede zijn. Een wenkbrauwgel is dan de perfecte oplossing: deze geeft net wat meer kleur en vorm aan je wenkbrauwen zonder dat ze er onnatuurlijk uitzien. Ik ben fan van de wenkbrauwgel van Catrice, die je bij Kruidvat kan kopen.

Gekleurde lippenbalsem (niet op de foto afgebeeld)

Een gekleurde lippenbalsem geeft de perfecte combo van kleur en verzorging. Mijn all time favoriet is Burt's Bees Tinted Lip Balm in Pink Blossom. Het is een hele zachte, frisse roze kleur die je gezicht meteen opfleurt. Deze kan je kopen in sommige natuurwinkels, of op www.feelunique.com.Volg mij op Instagram en Bloglovin'!

2 opmerkingen: