maart 04, 2015

FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD GEZIEN HEB #4


Het is al een tijdje geleden, maar ik vertel weer over 3 films die ik de laatste tijd gezien heb, en die me toch zijn bijgebleven. Lees mee!


Gone Girl


bron afbeelding


Een goede thriller kan ik altijd wel appreciëren. Wel moet het van mij allemaal niet te gruwelijk zijn; rondvliegende ingewanden zijn nu niet bepaald mijn ding. Gone Girl past dan ook perfect bij mijn voorkeur: een stevige psychologische thriller, waarbij je heel de tijd gemidfucked wordt. De film gaat over een getrouwd koppel (Ben Affleck en Rosamund Pike) waarvan de vrouw plots verdwijnt, en vanaf dan is niets meer wat het ljjkt. Meer wil ik echt niet verklappen, je moet de film gewoon echt kijken. Ik vond de acteer prestaties ook erg sterk; het is niets voor niets dat Rosamund Pike genomineerd was voor een oscar voor deze rol!

IMDb score: 8,2/10
Mijn score:   8/10

Into The Woods


bron afbeelding
Allereerst moet ik vertellen dat ik een echte sprookjesaddict ben, en ik keek dan ook erg hard uit naar deze film met een toch wel sterke cast (Anna Kendrick, Emily Blunt, Meryl Streep,..)! Het verhaal gaat over het bos (duh) waar Assepoester, de bakker en zijn vrouw, een arme boerenjongen en roodkapje elkaar ontmoeten en elks op een eigen queeste zijn. En dan hebben we uiteraard nog een heks (waarvoor Meryl Streep genomineerd werd voor een oscar)! Ook zitten er in de film veel catchy liedjes, dat vind ik altijd wel leuk! Het lijkt een gouden recept, en voor het eerste uur van de film geldt dit ook. Dan begint de film te veranderen en wordt hij erg langdradig. Disney on overdose maar dan niet op de goede manier. Als de film een halfuurtje eerder was geatopr, had ik hem veel leuker gevonden. Al bij al een ok film, maar niet de grootste aanrader.

IMDb score:   6,3/10
Mijn score:     6,5/10


7 pounds


bron afbeelding


Deze film was toevallig op televisie en we hadden nog geen plannen voor de avond gemaakt, dus dat kwam goed uit. De film gaat over Ben Tomas (Will Smit), die verschillende onbekende mensen contacteert en vragen over hun leven stelt (en zich soms ook redelijk raar gedraagt..) De film start meteen met erg veel vragen wat je meteen nieuwsgierig maakt, maar op sommige momenten vind ik hem wat traag op gang komen. Wel is het einde supersterk (wenen dat ik gedaan heb!), wat ik zelf wel belangrijk vind. Dat was mijn main issue met Into The Woods: de film wordt minder goed naarmate je langer kijkt. Hier is het net omgekeerd en moet je een beetje geduld hebben. Kijk wel zeker niet online voor een korte inhoud van de film, want daar wordt de plot al metee,n verklapt!

IMDb score:   7,7/10
Mijn score:     7,5/10Je kan mij op Instagram en Bloglovin'!

5 opmerkingen: