februari 01, 2015

RIMMEL - PROVOCALIPS IN 'KISS ME YOU FOOL'


Long-lasting, transfer proof rode lipstick; that's the dream. Ik ben helemaal gek op rode lippen, maar vind het heel vervelend als ik bijvoorbeeld tijdens het eten mijn halve gezicht volsmeer. Ik vertel over de Provocalips van Rimmel in de kleur Kiss Me You Fool die tot 16 uur (!) zou blijven zitten. Is dit product echt zo'n topper?

Deze liquid lipstick bestaan uit 2 stappen. Eerst breng je de lipstick zelf aan. Deze is enorm goed gepigmenteerd en is makkelijk om precies aan te brengen. De lipstick moet je dan laten drogen totdat hij trekkerig en redelijk oncomfortabel aanvoelt. Hier moet je enkele minuutjes op wachten, maar als je sneller overschakelt naar de volgende stap krijg je niet het long-lasting resultaat. Even geduld dus!

Nadien breng je de transparante balsem aan, die het geheel voedt en terug comfortabel doet aanvoelen. Ik vond het zelf een beetje verrassend dat de balsem niet in stick vorm was, maar net als een gloss met applicator verpakt wordt. De formule is redelijk dik en shiny, maar smeert makkelijk uit.

De verpakking vind ik trouwens erg schattig met al die kusjes!


De kleur is in-your-face-rood, net zoals ik het graag heb. Door de balsem is het resultaat erg shiny. Je zou ook een andere balsem kunnen gebruiken, maar ik merk dat de lipstick het langste blijft zitten als je een ietwat glibberige balsem gebruikt (bijvoorbeeld een laagje vaseline). Als je dit niet doet en je wrijft met je lippen over elkaar, wrijf je kleine stukjes van de kleur weg. Het is dus erg belangrijk dat je je lippen goed blijft hydrateren. Ik werk op een gehele dag het liefst 2x de balsem bij.


Op onderstaande foto zie je zowel de lipstick-kleur als de balsem, net na het aanbrengen.En op deze foto zijn we 10 uur later (en heel veel snacks, middageten en lasange later). Langs de binnekant zijn er wel wat stukjes kleur verdwenen, maar het is belangrijk dat ik benadruk dat je dat op de foto (met flits) veel harder ziet dan in het echt. In de spiegel viel dit amper op.


Over de houdbaarheid ben ik dan ook erg tevreden. Na 10 uur ziet het er niet meer tip top uit, maar de lipstick heeft zeker 8 of 9 uur perfect op mijn lippen gezeten. Wel vind ik het jammer dat producten vaak een onrealistische claim op de verpakking zetten. Ik vind dat de lipstick na 10 of 11 uur wel aan vervanging toe is (wat ook al amazing is) en ik zou hem dan ook geen 16 uur ophouden. Een juiste claim die gemaakt wordt, is dat de lipstick transfer proof is. Wat een zaligheid dat je met een gerust hard kan eten/drinken/kussen! Ondanks de long-lasting formule worden mijn lippen niet uitgedroogd, waar ik nochtans snel last van heb. 

Ik vind dit een heel fijn product, dat ik de laatste maanden met veel plezier gebruikt heb. Als volgende kleur ga ik Little Minx bestellen.Ik denk niet dat je de lipstick al in België kan kopen, maar op www.feelunique.com kan je hem bestellen voor €9,51.

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Bloglovin'!

8 opmerkingen: