januari 07, 2015

SERIES DIE IK TIJDENS DE EXAMENS KIJK


Ik ben een echt seriemeisje; ik vind het heerlijk om met een tasje thee te ontspannen met een goede serie op! Maar vandaag vertel ik niet over zomaar series, maar over specifieke series die ik graag tijdens mijn examens kijk.

Tijdens een studeerdag kijk ik meestal een serie tijdens mijn middagpauze van ongeveer 40 minuten, en 's avonds als ik gedaan heb met studeren eentje van 20 minuten. Als je met mensen samen woont is het uiteraard leuker om samen gezellig aan tafel te zitten, maar ik ben heel vaak alleen, dus dit ik mijn alternatief.

Het is voor mij belangrijk dat een serie tijdens mijn pauze leuk en ontspannend is. Een goede drama serie kan ik ook wel appreciëren, maar niet op de momenten dat ik helemaal krom sta van de stress. Ook moet iedere aflevering een verhaaltje op zich zijn. Als het zoooo spannend is dat ik meteen nog een paar afleveringen extra wil kijken, heb ik een probleem.


Drop Dead Diva

bron afbeelding

Dit is mijn meest recente serie, en meteen ook een van mijn favoriete! Wat een geweldige serie! Het verhaal gaat over Deb, een ietwat oppervlakkig model, die sterft en in het lichaam terecht komt van de advocate Jane. Heel haar leven verandert, en dan blijkt ook nog eens dat ze met haar (Deb's) vriend moet samenwerken. Enkel haar vriendin Stacy en beschermengel zijn op de hoogte. Als ik half Jane haar sassiness heb, zit ik goed! Ik ben echt helemaal gek op haar.

Ik kan me voorstellen dat het wat zweverig klinkt, maar het is eigenlijk een heel leuke advocaten serie, met een groter verhaal rond.

Een aflevering duurt 40 minuten en er zijn 6 seizoenen. Nu ik de laatste aflevering nader, merk ik wel dat ik het soms echt wel spannend vind, en erop moet letten dat ik er niet per ongeluk nog eentje opzet.

IMDb score:   7.4/10
Mijn score:      8.0/10

How I Met Your Mother


bron afbeelding


Deze serie heeft waarschijnlijk geen introductie nodig. Het gaat over Ted, die aan zijn kinderen vertelt hij hun moeder heeft leren kennen, en je zo heel zijn leven opnieuw laat meemaken. Ik vind dit een hele grappige serie, en vind de personages goed uitgewerkt. Ik heb gehoord dat het einde niet zo fijn is, maar ik ben zelf nog maar aan seizoen 6 (niets verklappen!). In totaal zijn er 9 seizoenen, en iedere aflevering duurt 20 minuten. Deze serie kijk ik vaak met Stijn, en hij vind deze ook erg leuk!

IMDb score:   8.5/10
Mijn score:     7.5/10

Castle


bron afbeelding


Deze serie volg ik al een tijdje, en kan ik het beste beschrijven als een leuke, ontspannende detective serie (niet te eng, daar houd ik niet van). Castle is een schrijver die met de NYPD mag samenwerken om inspiratie op de doen voor zijn nieuwste boek. Ik vind Castle als personage echt geweldig, en de plot van de misdaden zit vaak heel erg goed en grappig in elkaar. Uiteraard inclusief romantische relatie.

Het zevende seizoen is nu bezig, en iedere aflevering duurt 40 minuten.

IMDb score:   8.3/10
Mijn score:     8.0/10


Zo, dit was mijn lijstje! Mijn eerste (en belangrijkste) examen zit erop en is goed verlopen, nu nog de rest!

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen, kan je me volgen op Bloglovin' en Instagram!

14 opmerkingen:

 1. Drop dead diva is echt een hele leuke serie! Leuk lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je examens goed zijn verlopen! Succes met de rest! Ik kende nog geen één van deze series, ben wel erg benieuwd naar drop dead diva geworden. Deze ga ik zeker eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh dankjewel Anouk! Drop Dead Diva is echt heel leuk, het kan bijna niet anders dan dat je het een geweldige serie vind!

   Verwijderen
 3. Drop Dead Diva heb ik ook gekeken, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke series! Ik kijk Castle ook wel eens, liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb Castle vanmiddag nog gekeken, en ik blijf hem even leuk vinden!

   Verwijderen
 5. Leuke series allemaal, ik vind dat echt zalige ontspanning!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sara! Ik vind het ook altijd heel gezellig!

   Verwijderen