december 10, 2014

ZIEK - TIPS OM HET WAT DRAAGLIJKER TE MAKENIk voelde het dit weekend al aankomen, maar begin deze week was het volledig duidelijk. Ik ben ziek. En als ik dan toch ziek ben, kan ik dat best op een zo aangenaam mogelijke manier doen, amiright? Daarom deel ik met jullie mijn tips voor als je ziek bent!

Tip 1: Knuffel je furry friend héél de dag

Heb je een huisdier? Knuffel het zo lang dat hij/zij het maar toelaat. De eerste dag dat ik ziek ben, vindt BZP het helemaal geweldig, tegen het einde is hij me wat beu gezien.

Tip 2: Schoonmaken die handel

Deze tip geldt alleen als je niet super super ziek bent. Maar als je te ziek bent om het huis uit te gaan maar je nog wel iets van fut in je hebt, raad ik je aan om je huis (of de kamer waar je het meest in verblijft) schoon te maken. Ik kan persoonlijk veel beter ontspannen en rusten in een opgeruimde, schone ruimte.

Tip 3: Trek je mooiste chill outfit aan

Als ik ziek ben (en eigenlijk ook altijd als ik gewoon thuis ben..) draag ik altijd een pyjama. En niet zomaar een pyjama, maar mijn mooiste pyjama. Wat mooi is is natuurlijk heel relatief, maar ik ben gek op alles dat roze is, een kattenprint of luipaardprintje heeft, en alles wat gewoon heel schattig en zacht is. Mijn nieuwste aanwinst is er een van C&A, met een zwarte-kat print. Uiteraard moet ik je niet vertellen dat ik gek ben op alles waar een zwarte kat opstaat. Zeeman heeft ook vaak leuke (en goedkope) pyjama's.


Onderstaande pyjama heb ik al vanaf mijn 12(!!) jaar, en ik draag hem nog graag!Tip 5: Vaseline

Als ik ziek ben heb ik altijd uber-droge lippen en ligt mijn neus open van het vele snuiten. Daarom smeer ik vanaf de eerste tekenen van een griepje of verkoudheid mijn halve gezicht vol met vaseline.

Tip 4: Vicks Vaporub

Deze bekende crème gebruik ik het meeste om mee te dampen. In een kop warm water los ik dan een lepeltje op, waar ik dan bovenhang met een handdoek over men hoofd (warm nooit het water op als de Vicks er al in zit!). Als alles potdicht zit brengt dit meestal toch nog wel wat verlichting.

Deze crème werkt ook goed als je hem voor het slapengaan op je borst smeert, al krijg ik hier altijd puistjes van. Dit doe ik dus alleen als ik écht wanhopig ben.

Tip 5: Gember

En dan nu mijn beste tip: verse gember! Schel de gember en snij er plakjes van. Laat deze goed trekken in heet water, en voeg nadien honing en citroen toe. Het is algemeen geweten dat gember heel goed voor je is, maar de eerste keer dat ik het regelmatig dronk gedurende ik ziek was, stond ik versteld. Als je een grote gemberwortel koopt, kan je deze ook in stukjes in de diepvries bewaren.


Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips als jullie ziek zijn, maar het zou natuurlijk nog beter zijn als jullie gewoon niet ziek worden! 

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Bloglovin'!

9 opmerkingen:

 1. Knuffels van je huisdier zijn inderdaad fantastisch als je ziek bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziek zijn is echt niet leuk, maar ik haal altijd zoveel steun uit m'n lieve katje Lily, die komt me echt troosten dan!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het idee dat ze altijd veel 'knuffelachtiger' zijn als je ziek bent!

   Verwijderen
 3. Wat een fijn blogje met goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van ie mooiste pyjama ga ik de volgende keer eens doen! Gewoon terwijl je een wandelende bak bacteriën bent in je mooiste pyjama rond paraderen. Geniaal.

  xx Sanne

  BeantwoordenVerwijderen