december 28, 2014

TAG - 25 FOOD VRAGEN


Omdat jullie zo leuk reageerden op de 'Get To Know Me' en 'Furry Friends' tag die ik overlaatst invulde, vul ik vanavond de '25 food vragen' tag in van Uit Paulines Keuken. Het zijn veel vragen, dus zet je schrap!


Wat is je favoriete ontbijt?
Overnight oats met een banaan en sojamelk in. Ik had gisteren geen bananen meer en heb ontbeten met boterhammen, en dan voel ik me heel de dag toch wat slechtgezinder dan anders.

Hoe drink je je koffie?
Niet! Ik drink wel heel graag groene thee.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Er zit een broodjeszaak in Brussel, genaamd 'Le Pain De Soleil', en die maken de BESTE broodjes ooit. Als iemand me morgen zou zeggen dat ik een week alleen hun broodjes mag eten, is dat goed voor mij. Op mijn lievelingsbroodje zit een olijventapenade, zongedroogde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas een rucola! Hemels.

Soep of salade?
Soep; salades vind ik vaak niet vullend genoeg. En dan het liefste pompoen of broccoli soep.

Wat is je favoriete kookboek?
Vegetarisch genieten! De helft van de recepten heb ik al klaargemaakt, terwijl ik meestal heel graag in kookboeken blader maar er nooit iets uit klaarmaak. Ik denk dat ik dit kookboek bijna vanbuiten ken.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Aah, moeilijke vraag! Ik zou voor nooit meer zoet gaan (wat moet je anders als avondeten eten?), maar zou wel een crisis krijgen!

Welke keuken (land) is je favoriet?
India, Mexico en Italië! Maar als ik echt moet kiezen India.

Wat is je favo foodfilm?
Chef! Ik schreef er in dit artikel al over, want het is een van mijn favoriete films (ook als je hem niet specifiek voor het food-aspect wil zien is hij geweldig)!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Een snickers uit de automaat als mijn trein weer eens vertraging heeft, of een late-night tosti met kaas. Soms heb ik gewoon kaas nodig.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik vind de recepten en de persoonlijkheid van Laura Vitale heel fijn, en natuurlijk Jamie Oliver! Ik vind zijn manier van koken heel leuk, en ook dat hij het altijd wel gezond wil houden met veel verse ingrediënten.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken met een afwas die ik niet zelf moet doen. Ik vind het heel gezellig om thuis te eten, maar zo nu en dan ga ik ook wel graag op restaurant.

High end of Low profile?
Low profile.

Wat is je lievelings restaurant?
Aahaar in Antwerpen (dicht bij het Centraal Station), een heerlijk vegetarisch Indiaas restaurant!

Boodschappen doe ik bij…
Colruyt, en Delhaize voor de speciallekes.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
De paneer masala in Aahaar, en linzen met spinazie, uien, mozzarella en rijst. In 20 minuutjes klaar maar ooh zo lekker (ik heb het trouwens vanavond gegeten)! Het ziet er wat rommelig uit, maar ik zweer je dat het zalig is. Zijn jullie geïnteresseerd in een recept?
Wat is je favo cocktail?
Pina Colada! De examens zijn niet officieel gedaan totdat iemand mij een Pina Colada in mijn handen duwt!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Heston gehoord, dus dan wordt het George!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? 
Linzen, kikkererwten, mozzarella, verse spinazie en tomatenstukjes in blik (zoooo handig voor ALLES)!

Mijn favo snack is…
Mandarijntjes en de havermout-dadelkoekjes van miss lipgloss!

Wat zit er op jouw pizza?
Mozzarella, Parmezaanse kaas, rucola en een balsamico sausje. 

Wat lust je echt niet?
Ik eet thuis geen vlees, maar lusten doe ik het wel. Ik lust geen zeevruchten, en van vis ben ik ook niet helemaal gek.

Mijn favoriete foodblog is…
Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet goed op de hoogte van foodblogs! Ik haal mijn recepten merendeel uit kookboeken of probeersels. Ik kan dus nog niet echt 'favorieten' aanduiden; welke foodblogs lezen jullie graag?

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is.. 
Bij ons op school serveren ze om de zoveel tijd wormenburgers, als alternatief voor vleesburgers. Ik was hier zo nieuwsgierig naar dat ik besloot te proeven. Ik vond ze wat naar notenburgers smaken, maar dan eet ik gewoon liever een notenburger.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik heb nog nooit verse frieten gemaakt, was als belg toch wel wat schandalig is.

Ik kan niet leven zonder…
Pindakaas, havermout en linzen.


Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Bloglovin'

16 opmerkingen:

 1. Would love the recipe for the lentils. I loooove lentils and i have way to less easy and fast recipes for that :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'll take pictures the next time I make it, for a little 'how-to' ;)

   Verwijderen
 2. Pina colada is inderdaad echt goddelijk. Ik heb hem laatst voor het eerst geproefd, maar ik vrees dat het niet mijn laatste zal zijn ^^"

  PS. Ik geef momenteel een pakket weg met verschillende webshops. Zin om mee te doen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk ingevuld. Oeh de havermout dadelkoekjes ken ik nog niet. I heart havermout.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal je deze koekjes echt geweldig vinden!

   Verwijderen
 4. leuk om te lezen! X Laura www.mixtfashion.com
  (WIN: Polette cat eye sunglasses )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag! Mag ik 'm overnemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk, hij komt oorspronkelijk van uitpaulineskeuken.nl.

   Verwijderen
 6. Bleh ik lust ook echt geen zeevruchten..
  Wormenburgers... wel lef dat je het hebt geprobeerd haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke tag! De Aahaar in Antwerpen ken ik helemaal niet, moet ik eens langsgaan ;) Fijne jaarwisseling :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Michaela, voor jou hetzelfde gewenst! Het is een heel lekker en goedkoop (wel pikant) restaurant, wel even reserveren!

   Verwijderen
 8. Leuke tag! Ik eet zelf ook graag overnight oats en ik verkies soep in de herfst en de winter, maar salades eerder in de zomer als lunch. Ik heb net erg graag vis, maar met mosselen hoef je bij mij echt niet af te komen :D Oh en zo'n insectenburger... nee toch maar niet!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sara! Mosselen lust ik zelf ook echt niet, brr!

   Verwijderen