november 16, 2014

THE DU HAMMAM - BESTE THEE OOITSinds enkele jaren ben ik een echte thee-addict, en vandaag deel ik met jullie mijn favoriete thee all time. Het zou zelfs bijna illegaal zijn om het niet te doen.

Ik heb het over Thé du Hammam van Palais des Thés. Enkele jaren geleden was ik toevallig in Namen op een filiaal van Palais des Tés gestoten, en ik werd helemaal overspoeld door de velen soorten thee die ze daar verkopen. Ik heb al verschillende smaakjes thee van Palais des Thés bij mij thuis staan, maar deze steekt er toch met kop en staart bovenuit.Onderstaande beschrijving kan je vinden op de website van Palais des Thés:

Inspired by a Turkish recipe using green tea, Thé du Hammam is a fruity blend which evokes the fragrances used to perfume the hammam: roses, green dates, red fruit and orange flower water. Sprinkled with flower petals in the purest of eastern traditions, the tea's extraordinary fragrance features a subtle combination of Chinese green tea, celebrated for its freshness and thirst-quenching properties, and rich fruit aromas.

Klinkt dat niet geweldig? Trust me, het is geweldig. Als mijn examens beginnen haal ik altijd 3 pakken, omdat ik zeker een liter van deze thee per dag drink. Zoals hierboven beschreven, is het een groene thee die wat fruitig en bloemig is. Je proeft deze smaken goed terug, zonder dat het kunstmatig proeft. Ik vind het vreselijk als een thee vol met kunstmatige smaakstoffen zit en chemisch overkomt.

Je kan deze thee ofwel kopen in recycleerbare zakjes, ofwel in een blik. Met je lege blik kan je dan naar de winkel gaan om dit te laten bijvullen, en dit is dan iets goedkoper dan het kopen van een nieuwe recycleerbare verpakking. Ik heb ook het blik, maar een echte musthave vind ik het niet. Ik woon in Antwerpen en ga altijd naar een filiaal in Brussel, en ik vergeet steeds mijn blik mee te nemen. Ook kan je de thee prima in het hersluitbare zakje bewaren.

Je kan online bestellen, en voor de rest bevindt het grootste deel van de filialen zich in Frankrijk. In België zijn er twee filialen in Brussel, en één in Namen en in Luik. Jammer zijn er geen filialen in Nederland, maar er wordt wel naar Nederland verzonden.

Een zakje van 100g thee kost €7.50, en het metalen blik (met een zelfde hoeveelheid thee in) kost €10.50. Er bestaat ook nog een luxuezer blik voor €15.

Wat is jullie favoriete thee?

Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Bloglovin'!

12 opmerkingen:

 1. Leuk om over deze thee te lezen, ik gebruik veel verschillende thee maar mijn favoriet is clipper en piramide thee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh ik ben echt gék op thee, heb bijna een voorraad kast vol.
  Deze zou ik ook wel eens willen proberen :)
  Ziet er erg fancy uit in een blik hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet mijn voorraad dringend eens aanvullen!

   Verwijderen
 3. Dit lijkt mij erg lekker ben sowieso gek op thee x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt echt enorm lekker! Ik ben ook een big fan van thee, en dan het liefst groene thee of rooibos thee. Ik heb nu een hele lekkere van Simon Lévelt, groene thee met vijgen en appel, zo heerlijk! X Anniek - www.glowofbeauty.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ga ik zeker eens aan snuffelen, bedankt Anniek!

   Verwijderen
 5. Aaah wat een geweldige tip! Het klinkt super en als echte theeliefhebber ben ik hier nu extra nieuwsgierig naar geworden, leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben ook echt helemaal gek op thee!

   Verwijderen