november 26, 2014

FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD GEZIEN HEB #3
Vandaag vertel ik jullie weer over 3 films die ik overlaatst gezien heb. Ik ben een beetje uit mijn comfort zone gestapt, en heb 2 wat engere films gezien. Kijk mee!

Housebound

bron afbeeldingLaat ik even beginnen met te zeggen dat ik de grootste broekschijter ooit ben. Ik was dus eigenlijk al bang voor dat de film begonnen was. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik niet de beste ben met geesten/horror films. Deze film wordt geadverteerd als een horror/comedy, en dat wou ik nog net proberen.

De film gaat over een jonge vrouw (Kylie), die na een mislukte bankoverval gestraft wordt door met een enkelband huisarrest te krijgen, waarbij ze terug naar haar ouderlijke huis moet. Haar moeder is er van overtuigt dat het huis behekst is, en langzamerhand begint Kylie dat zelf ook te geloven.

Ik kan je met veel genoegen meedelen dat dit niet het soort film is waar je een week van wakker gaat liggen. Hoewel hij wel spannend is en ik een aantal keer goed geschrokken ben, overheerst vooral het grappige gehalte in de film.

Ik vond dit een heel fijne film! Er zit een duidelijk verhaal in, een paar goede plotwendingen en hier en daar een serieus schrikmoment, een goede combo!

IMBD score:      6,9/10
Mijn score:         7,5/10

World War Z

bron afbeelding


Het was Stijn zijn beurt om een film te kiezen, en hij wilde al een tijdje World War Z zien, over een megaoorlog, maar dan met zombies. Aargh, dit is niet echt mijn soort films. Hoewel hij qua beelden niet heel eng is (rondvliegende ingewanden, no thanks), komen er altijd op het moment dat je het niet verwacht een paar zombies piepen - maar niet op een te enge manier.

De film was zeker niet slecht, maar ik vind het gewoon wat moeilijk om na een lange dag te ontspannen als je je af en toe doodschrikt. Ik vond het fijn dat de film niet té eng was (het is ook niet zo realistisch dat er plots een zombie invasie komt), en -hoe raar dit ook mag klinken- er zat in mijn ogen ook een boodschap in de film.

Een grote plus is dat Bratt Pitt de hoofdrol vertolkt. No further comments.

IMBD score:      7/10
Mijn score:      6,5/10.

Stuck In Love

bron afbeeldingNa al dat grof geschut een wat rustigere film! In de film leer je een gezin kennen, waarin elk familielid op zijn eigen manier het wat lastig heeft met de liefde. Dit is een hele leuke, ook wel romantische film zonder te zoetsappig te zijn (dit is niet het soort film waarbij je vriend al na de eerste 5 minuten flauwvalt van sentiment).

Deze film was geselecteerd voor het Internationale Filmfestival in Toronto (2012), en ik zie waarom. Er zit een leuk verhaal in, mooie quotes, en subtiele humor. Door de verschillende verhalen in de film, kan je je ook makkelijk relateren met een van de personages, wat ik altijd wel fijn vind. Een verterende film!

IMBD score:      7,3/10
Mijn score:            7/10


Zo, dit was mijn selectie films, ik hoop dat jullie het  leuk vonden! Om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen kan je me volgen op Bloglovin'!

18 opmerkingen:

 1. Leuk dat je hier een artikel over maakt! Deze films onthoud ik voor het weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stuck In Love lijkt me wel leuk! Heb ze allemaal nog niet gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. World war Z heb ik toen der tijd in de bioscoop gezien, ik vond het wel een spannende film. De andere twee films ken ik nog niet, die komen op mijn 'to watch' lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. World war z heb ik gezien, ik vond 'm wel spannend. De andere twee ken ik nog niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook een goede film, zeker omdat het normaal gezien niet zo mijn genre is.

   Verwijderen
 5. Ik heb ze allemaal nog niet gezien! X Laura www.mixtfashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken ze allemaal nog niet, maar leuk dat je ze even kort uitlegt! Ik ben net naar Mocking Jay gaan zien en vond hem echt heel goed!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er nog geen een van gezien, Stuck in Love lijkt me wel een leuke, die gaat op het lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er al een paar gezien! echt top films! xx

  BeantwoordenVerwijderen