oktober 15, 2014

FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD GEZIEN HEB #2Het is alweer een tijdje geleden dat ik vertelde over de films die ik overlaatst gezien heb. Het is een beetje cliché, maar ik kan echt genieten om languit op de bank een filmpje te kijken, zéker in het donkere, grauwe najaar (ok, zo donker en grauw is het nog niet, maar toch).

Instructions not included

bron afbeelding


Wow, ik ben zó onder de indruk van deze film. Het verhaal start als bij Valentin - een echte rokkenjager - plots een baby gedropt wordt, de moeder zegt dat hij de vader is, en daarna verdwijnt. Op dit punt dacht ik dat het een soort 'vader-krijgt-onverwacht-kind-en-komt-in-allerlei-gekke-situaties-terecht'-film. Dit is ook wel een beetje zo, maar langzaam transformeert de film in veel meer dan dat.

En ok, ik ben over het algemeen wel een blijtsmoel, maar ik heb zelfs voor mijn doen veel geweend, en heb er 's nachts zelf nog over gedroomd. Niet dat de film sowieso een overduidelijke weenfilm was (daar houd ik niet zo van, ik ben daar véél te emotioneel voor), maar er wordt langzamerhand wel een bepaalde sfeer opgebouwd.

Er komen ook wel wat grappige momenten in de film voor, en de combinatie van deze momenten met het ontroerende verhaal werkt erg goed. Ik vind dit echt een geweldige film, die je echt moet zien. Wel raad ik aan (dat raad ik eigenlijk bij bijna alle films aan) om de trailer niet (volledig) te bekijken, omdat er echt al wel veel verklapt wordt. En lees zeker niet de reacties bij de trailer!

IMBd score:   7.7/10
Mijn score:     8.5/10

Bachelorette
Deze film gaat over 4 school'vriendinnen', waarvan de 'dikke' (I love Rebel Wilson) gaat trouwen, met alle nodige jaloezie natuurlijk. Bij de bachelorette party gaat er uiteraard van alles mis (echt?). Op zich had ik dit nog een leuke film kunnen vinden, maar ik vond de humor nogal platvloers en gewoon niet grappig. Ook vind ik de 'gemeenheid' van de bruidsmeisjes helemaal niet humoristisch, terwijl Mean Girls al bewezen heeft dat dit wel grappig kan zijn.

Ik kan me niet echt een moment herinneren dat ik echt gelachen heb bij deze film. Het is ook gewoon niet mijn soort humor, maar ik kan me wel voorstellen dat andere mensen hier wel mee kunnen lachen. Wel ben ik echt een sucker voor Rebel Wilson en Isla Fisher.

IMBd score:   5.3/10
Mijn score:     5.5/10

Chef
Wat een leuke film! Ik had lekker vroeg gekookt, en tegen 19 uur begonnen we al met een filmpje. Ik had zin in een echte feel good film, en deze film sloeg de nagel op de kop! Het verhaal gaat over Carl Casper, een gerespecteerde chef, die jammer genoeg in het restaurant waar hij werkt gelimiteerd wordt door de 'klassieke menu'. Ook gaat als zijn aandacht naar koken, waardoor hij zijn zoontje verwaarloost. Bij een negatieve review door een bekende criticus (op de menu die hij eigenlijk zelf niet wou koken) slaat hij helemaal door, en besluit hij een nieuwe weg in te slaan.

Wat een lieve film! Het is geen mierzoete komedie, maar het is gewoon een erg fijne film. Alle foodbeelden zijn ook geweldig, daar ben ik altijd wel voor te vinden! En als Sophia Vergara meespeelt, ben ik helemaal van de partij!

IMBd score:   7.4/10
Mijn score:     8/10

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste artikelen, kan je me volgen op Bloglovin'!

12 opmerkingen:

 1. ik ben héél benieuwd naar Chef, ik moet die zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze allemaal nog niet gezien.
  Bachelorette lijkt me wel grappig maar stel me er niet te veel bij voor haha
  Chef wil ik ook heel graag zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had misschien wat te hoge verwachtingen, maar ik heb al veel ergere films gezien haha!

   Verwijderen
 3. Instructions not included zou ik ook graag willen zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze allen nog niet gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk heb je dan wat inspiratie opgedaan!

   Verwijderen
 5. Ik heb er nog geen van dit rijtje gezien! Chef lijkt me erg leuk (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een erg leuke film, zeker kijken :)!

   Verwijderen