september 03, 2014

RIMMEL - STAY MATTE POWDER
Ik heb een nogal vreemde huidcombinatie; ik heb een supergevoelige huid (die praktisch van alles rood en geïrriteerd wordt) die ook nog eens vettig wordt. En hoewel ik als een ekster van alles glimmend houd, prefereer ik toch liever geen glimmend gezicht.
Ik probeerde het Stay Matte poeder van Rimmel omdat ik hier veel enthousiaste reviews over had gelezen. Ik kocht het poeder in 03 Peach Glow. Dit is een hele lichte kleur, maar je ziet hier na het aanbrengen niets meer van terug; het kan dus geen kwaad als je bij het kiezen van de kleur er per ongeluk een tintje naast zit. Er bestaat ook een transparante versie, maar op het moment dat ik dit product kocht was dit niet beschikbaar. Ik had het product op mijn arm aangebracht, maar daar zie je echt niets van terug. De onderstaande foto is dan ook gemaakt door enkele keren met mijn vinger over het poeder te gaan.Van de verpakking ben ik niet zo'n fan. Het dekseltje zit er los op, wat ik toch wel wat gevaarlijk vind om even in je handtas te gooien. Ik heb een bronzer van Rimmel met dezelfde verpakking, en na een tijdje gaat het deksel ook iets losser zitten omdat er makkelijk barstjes komen langs de zijkant van het deksel.Ik breng dit poeder na mijn foundation aan met een grote, fluffy poederkwast om een zo dun mogelijk laagje aan te brengen. Het poeder verspreidt zich mooi egaal en matteert mijn gezicht op een goede manier (té mat vind ik soms nog erger dan te shiny). Ook is het poeder totaal niet cackey
Als ik dit poeder 's ochtends aanbreng, zie ik tegen de midden de glans wel een beetje terug komen, maar niet op een overdreven manier. Het poeder claimt om gedurende 5 uur de glans op je gezicht in bedwang te houden, en dat doet hij zeker. Ik ben dan ook blij dat er geen '24h shine free' claim op het product staat, daar kan ik me soms wat aan ergeren.

Ik vind dit echt een heel fijn poeder, en hij doet wat hij belooft. Ik kocht hem bij Kruidvat voor €9.99, maar je kan hem ook kopen bij www.feelunique.com voor €4.67 (en je betaalt geen verzendingskosten als je voor meer dan £10 koopt).

De achtergrond van deze foto's in trouwens behangpapier. Ja, panter-behangpapier. Hoewel we momenteel midden aan het renoveren zijn, kon ik dit echt niet laten liggen haha!

10 opmerkingen:

 1. Deze kende ik nog niet. Klinkt goed. En supergaaf behang!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende deze ook nog niet, maar ziet er zeker goed uit :) En echt gaaf behang, kan je best iets leuks van maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, het behang komt in mijn bureau terecht!

   Verwijderen
 3. Ik gebruik dit poeder al jaren en ik ben er super tevreden over! Hele fijne poeder

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het jammer dat ik hem niet vroeger ontdekt heb!

   Verwijderen
 4. De verpakking lijkt me niet echt handig nee. Wel een fijne review! :)

  BeantwoordenVerwijderen