september 04, 2014

FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD GEZIEN HEB

Op een vrijdag avond kruip ik maar al te graag in de zetel, met een dekentje, tasje thee, en een filmpje op. Vandaag bespreek ik dan ook enkele films die ik de afgelopen tijd gezien heb, en deze keer gaat het over Short Term 12, Malificent en The World's End.
Short Term 12Ik herinner me nog dat toen mijn vriend deze film uitkoos, ik helemaal niet in de mood was voor een 'dramatische film', en ik veel meer zin had in iets lekker luchtig. Deze film gaat over een vrouw die als toezichtster werkt in een opvangtehuis voor probleemjongeren. Daar werkt ze ook nog eens samen met haar vriend. Het hoofdpersonage, Grace, wordt gespeeld door Brie Larson, en dat doet ze goed.

En ook al had ik niet echt zin in deze film, ik vond hem geweldig. Er komen hele zware onderwerpen aan bod, maar toch is het geen zware film waar je nog twee dagen over wakker ligt. Ik heb zelfs hardop gelachen tijdens deze film, en ik vind het echt knap dat zulke zware onderwerpen in deze film gecombineerd werden met een dosis humor. Anderzijds ligt de humor er niet te dik op, maar zit deze in subtiliteiten, wat ik fijn vind.

Score IMDb:   8/10
Mijn score:      8.5/10

Malificent
Deze film heb ik in de bioscoop gezien, en daar ben ik heel blij om. In mijn ogen bestaan er echte 'bioscoopfilms'. Dan heb ik het over films zoals Life Of Pi, Gravity en nu ook Malificent. Ik had hoge verwachtigen van deze film omdat
 1. Ik ben gek op de Disney klassiekers, dus het was bijna onmogelijk dat ik deze film niet leuk zou vinden.
 2. Als MAC al een collectie over de film maakt, wil dat iets zeggen, amiright?
En mijn verwachtingen werden ingevuld; wat een goede film! Zowel het verhaal als de beelden als de acteerprestaties, ik vond alles tip top in orde. En Angelina Jolie is gemaakt voor de rol van Malificent. De film gaat over Malificent (echt?), en waarom de 'slechte heks' uit Doornroosje zo geworden is. Ik vond dit echt een goede film (en mijn vriend ook, die een iets minder harde Disney freak is al ik)!

Score IMDb:   7,3/10
Mijn score:      9/10

The world's endWeeral, een film die mijn vriend uitgekozen had en waar ik niet echt veel zin in had (je hoort het al, ik ben niet de leukste in de wereld om een filmpje met te kijken). De film gaat over een groep vrienden die in hun studententijd aan een kroegentocht begonnen zijn, en die ze door hun zattigheid nooit hebben kunnen afmaken. Jaren later heeft iedereen zijn eigen leven, behalve Gary King, die er niet zo'n gezonde levensstijl op nahoud en is blijven steken in zijn jeugd. Hij besluit om met wat smerige smoesjes de groep terug bijeen te halen om de kroegentocht deze keer succesvol af te leggen en te kunnen eindigen in de kroeg 'The Word's End'. 

In het begin dat ik serieus dat deze film alleen over drinken ging, maar dat blijk dan later niet het geval, met wel een leuke twist in het verhaal.

Ik vond deze film niet slecht, maar om te zeggen dat ik hem goed vond is een beetje overdreven. Ik vond hem ok. In tegenstelling tot de eerste film (wat eigenlijk een drama is, maar die ik toch wel luchtig en soms grappig vond) is dit een komedie, maar vind ik het meer een drama. Dit komt vooral door het hoofdpersonage (Gary King, gespeeld door Simon Pegg), die toch wel een speciale kijk op het leven heeft.


Score IMDb:   7/10
Mijn score:      6.5/10

8 opmerkingen:

 1. Geen van alle nog gezien. Malificent staat hoog op mijn to watch list, en ik vind dit een leuke review - mag ik het zo noemen? Haha, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Short term 12 lijkt me erg goed, je moet er inderdaad voor in de mood zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Achteraf gezien ben ik blij dat ik heb doorgezet haha!

   Verwijderen
 3. Maleficent is inderdaad echt een bioscoopfilm! In Nederland kun je voor 19,50 een abonnement op een bioscoop krijgen. Ik heb zo'n abo en ga dus echt super vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me leuk, ik zou wat vaker moeten gaan!

   Verwijderen
 4. Maleficent vond ik zo leuk om te kijken, het echt één van mijn lievelings films. Fijne reviews ^^

  BeantwoordenVerwijderen